Kerensa en Boris

Toen mijn vriend mij op een romantische locatie in Griekenland ten huwelijk vroeg en ik ja zei, kwam de volgende vraag; hoe en waar?

Al snel waren we het er over eens dat dit in het buitenland zou plaatsvinden. Voor ons geen groot feest met alle poespas en verplichtingen maar een intieme ceremonie in een mooie omgeving waar we tegen elkaar konden zeggen dat we met elkaar verder wilden.
Het buitenland is een nogal een groot gebied en we hebben ons snel verdiept in waar we dan wilden trouwen en het eerste wat in ons op kwam was een mooi bounty eiland waar we lekker van het mooie weer en de luxe konden genieten. Maar het feit dat we dan drie weken op zo’n eiland gingen vertoeven trok ons minder aan, want onze verwachting was dat we het eiland na een week wel gezien zouden hebben.

Trouwen in Zuid-Afrika

Al snel kwamen we via internet uit op Zuid Afrika. Een land waar enkele kennissen van ons geweest waren en die het een fantastisch land vonden. Daar zouden we ons wel drie weken kunnen amuseren en er tevens een hele mooie bruiloft houden. Het land was nu beslist, maar dan het geregel. Gelukkig vonden we toen via internet de site van Fundisa Weddings. We hebben direct contact opgenomen en onze wensen kenbaar gemaakt. Zij heeft ons toen geholpen met een juiste locatie te vinden die aansloot op onze wensen en dat werd Garonga, met een ‘bush’ wedding.

Fundisa Weddings heeft vervolgens alles voor ons in orde gemaakt; de papierwinkel, de locatie, de trouwambtenaar, de fotograaf, de taart, de champagne, het boeket en de ontvangst van onze gasten.
Toen we aankwamen bij Garonga stonden ze ons op te wachten met een drankje om ons daarna naar onze enorm mooie “tent” te brengen waar we zouden verblijven. We gingen daarna op middag safari gevolgd door een heerlijk diner.

De trouwdag van Kerensa en Boris

De volgende dag zijn we vroeg opgestaan om nog de ochtendsafari mee te pikken (o.a. leeuwen gezien). Daarna hebben we lekker ontbeten en toen kreeg ik mijn ‘veld-boeket’; een mooi boeket van plaatselijke grassen en bloemen. Een perfect plaatje.
We hebben nog een praatje gemaakt met de Marriage Officer, die ons ging trouwen. Een aardigere en sympathiekere man kunnen we ons niet indenken.
Tegen 12 uur zijn we met een versierde Range Rover naar de trouwplek gereden; het Sleep Out deck.
De ceremonie (in het Afrikaans met Afrikaanse wedding gifts) was ontroerend en mooi en niet iedereen heeft het droog gehouden. Het was precies zoals we gehoopt hadden. Intiem, romantisch en onvergetelijk.

We zijn terug gereden naar de lodge waar we genoten hebben van een stukje taart en champagne. Daarna zijn we gezellig met z’n allen gaan zwemmen waarna we in het gezelschap van de Marriage Officer nog wat hebben gegeten.
Vervolgens gingen we weer op safari (o.a. luipaarden gezien) om romantisch in het “bush bath” onze dag af te sluiten.
Het was, hoe cliché het ook klinkt, de mooiste dag van ons leven.

Terug in Nederland

Terug in Nederland hadden we al snel de papieren van ons huwelijk in de brievenbus liggen. We hoefde ze alleen maar af te geven bij het gemeentehuis en nu staan we als gehuwd ingeschreven. Volgens mij is trouwen in Zuid-Afrika via Fundisa Weddings sneller geregeld dan trouwen in Nederland! We hebben geen moment spijt gehad van onze keuze.

Alles was tot op de puntjes geregeld. Fundisa Weddings werkt met zeer professionele, leuke mensen. Zoals onze fotografe; zij is een super aardige jonge vrouw die zeer mooie foto’s maakt. En zonder deze Marriage Officer had de dag er anders uit gezien.
Garonga als trouwlocatie vonden wij ook helemaal geweldig. Er hing een erg relaxte sfeer die toch zeer luxueus aanvoelde. De medewerkers waren vriendelijk, het eten erg lekker en niet onbelangrijk, je kunt er zeer mooie safari’s beleven.

Ook Zuid Afrika heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. Dit land moet iedereen gezien hebben. We hebben er drie weken met ons tweeën rond getrokken en de meest leuke mensen ontmoet en de mooiste natuur gezien.

Ik zou iedereen die wil trouwen in Zuid-Afrika aanraden de hulp in te roepen van Fundisa Weddings. We hadden een bijzonder fijn contact en ze weet echt een perfecte trouwdag te regelen! Tip: verblijf 4 dagen/3 nachten op de huwelijkslocatie – 2 nachten is écht te kort.

Dit was het verslag van Kerensa en Boris.

Voor meer referenties klik hier

Kerensa en Boris

© Copyright - Fundisa Weddings | Iris Diekstra, e-mail: iris@fundisa-weddings.nl, telefoonnummer 06 3308 1443 (ook WhatsApp)